У школах на лінії зіткнення на Донбасі бракує книг українською – міністр

Міністр освіти Ліля Гриневич замість подарунків на день народження попросила подарувати дітям на лінії зіткнення книги українською мовою.
Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.
“Я вкотре прошу всіх своїх друзів та колег не дарувати мені жодних дарунків, кошиків чи букетів квітів ні завтра, ні в інші дні. Якщо ж ви хочете мене привітати, буду дуже вдячна за підтримку та популяризацію читання українською серед наших дітей. Так, у школах на лінії зіткнення все ще не вистачає книг українською для читання позакласних та програмних творів. Минулоріч нам вдалося дещо поліпшити ситуацію, однак, школи все ще не повністю укомплектовані”, – написала міністр.
Читайте також: “Ми не мовчали, просто ви не слухали”: українська письменниця відповіла на закиди про “гнилу інтелігенцію”
За її словами, це прекрасний спосіб уникнути “радянських чиновницьких традицій”, а ще це робить щасливими величезну кількість людей.
Книги можна надіслати в мою приймальню в МОН за адресою: проспект Перемоги, 10, Київ, 01135.
“Разом із помічниками ми ретельно переберемо книги, сформуємо комплекти в школи на лінії зіткнення так, щоб кожен заклад отримав різножанрові та різновікові книжки. Єдине прохання — будь ласка, не надсилайте книги у поганому стані чи такі, що очевидно не читатимуть діти. Минулого року зібрався хоч і невеличкий, але ящик таких книг, який так і стоїть у приймальні”, – написала міністр.
УЛГ в Telegram: https://t.me/ukrlitgazeta
УЛГ у Facebook: https://www.facebook.com/litgazeta.com.ua

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал