У Римі презентували книгу, видану в Івано-Франківську

В Італії у стінах прокатедрального собору відбулася презентація книжки “Слово тілом стало” владики Діонісія Ляховича, апостольського візитатора для українців-католиків.

Унікальна збірка проповідей вийшла друком у видавництві Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ “Нова Зоря” напередодні 75-річного ювілею її автора, пише “Галицький кореспондент” з посиланням на Івано-Франківську архієпархію УГКЦ.

Її презентували за участю представників курії екзархату: о. Теодосія Греня, протосинкела, о. Петра Голінея, канцлера, о. Анібала Соутуса, судового вікарія, та о. Марка Семегена, ректора собору.

“Сказане піде за вітром, а написане залишиться. Ця книга – збірник проповідей, писаних під час моєї апостольської місії як візитатора для українців в Італії. Одночасно я думав про проблеми людей і прагнув через Слово Боже відповісти на них”, – розповів єпископ.

У виданні ієрарха вміщений його життєвий досвід, те, що він навчився, пережив. Цікаві аспекти життя і наукової праці автора книжки розкрив о. Петро Голіней. Він пригадав, що наприкінці XIX століття українці мігрували до Бразилії в пошуках кращої долі. Їм було тяжко, але, бувши на чужині, українці зберегли свою ідентичність. У цьому їм допомогла УГКЦ, зокрема через служіння отців-василіан.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Особливістю цього видання є те, що воно надруковане на екологічно дружньому папері, який не завдає шкоди навколишньому середовищу.

Вона складається з п’яти розділів та 600 сторінок. У першому розділі, починаючи від неділі про Закхея, можна знайти роздуми проповідника над недільними євангеліями впродовж року. У другому розділі єпископ ділиться роздумами з нагоди Господніх празників, а в третьому подає проповіді на Богородичні свята.

У двох завершальних розділах владика Діонісій розмірковує над важливістю постатей святих, на яких варто взоруватися в духовному житті, щоб чути Боже слово, ним жити і Його втілювати у власному житті та покликанні.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.