У Рівному продають зошити з московським храмом на обкладинці, бо це — «культурна спадщина ЮНЕСКО»

Мешканка Рівного Оксана Базовська, яка втратила рідних у війні з Росією на Донбасі, звернула увагу на те, що в одній з крамниць міста продаються шкільні зошити із зображенням храму Василя Блаженного, розташованого на Червоній площі в Москві

Продавець каже, що храм — культурна спадщина ЮНЕСКО, а в офісі виробника не беруть слухавку, розповідає Суспільне.

Про це повідомляє “Високий замок”.

«Я вважаю неприпустимим, щоб діти бачили російське на своїх зошитах, і підсвідомо звикали до цього. Росія — нам не товариш, а ворог!», — вважає жінка.

На офіційній сторінці торгової марки, в магазині якої був зошит, розмістили відповідь на заяву клієнтки.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

В своєму повідомленні адміністрація запевнила: храм Василя Блаженного — це не Червона площа, символом радянської влади він ніколи не був, а радянської чи російської символіки на зошиті немає. Магазин визнає, що червоний колір в обрамленні зображення храму — це помилка дизайнера, бо викликає асоціацію з комунізмом.

«Цей храм — це пам’ятка архітектури, який у списку Всесвітньої історичної і культурної спадщини ЮНЕСКО ось вже 30 років. Він побудований задовго до створення радянської держави. Це православний храм, який частково використовується як музей», — розповів журналістам власник торгової марки «Кнопка» Андрій Трохимович.

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.