У Миколаєві презентували факсимільне видання Мазепинського Євангелія арабською мовою

У Миколаївській обласній універсальній науковій бібліотеці презентували факсимільне видання Мазепинського Євангелія, надрукованого арабською мовою.

Про це повідомляє ukrinform.ua з посиланням на пресслужбу бібліотеки.

«7 грудня на платформі Zoom відбулася онлайн-презентація факсимільного видання Мазепинського Євангелія (Київ, 2021), надрукованого арабською мовою. Захід був присвячений 140-річчю з дня заснування нашої наукової бібліотеки», – розповіли у пресслужбі.

Там зазначили, що книга видана до 30-річчя Незалежності України за ініціативою Посольства України у Ліванській Республіці та Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира разом з Національною бібліотекою України імені В.І. Вернадського.

Наклад видання – 200 примірників.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

У подарунок миколаївській бібліотеці Євангеліє було передано Посольством України в Ліванській Республіці за сприяння кандидата філологічних наук, уповноваженого із захисту державної мови Тараса Кременя.

Один з оригіналів Євангелія зберігається у фондах Національної бібліотеки України імені В.І. Вернадського. Він був надрукований у 1708 році в сирійському місті Алеппо для арабомовного світу коштом українського гетьмана Івана Мазепи. Важливим елементом реліквії є передмова, написана Антіохійським патріархом Афанасієм ІІІ Даббасом, присвячена гетьману-меценату.

Фото: бібліотека ім. Вернадського

 

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.