У Миколаєві презентували альманах до 30-річчя Незалежності України

У науково-педагогічній бібліотеці Миколаєва презентували альманах «#ЄТекстМиколаївщини #Незалежність30». У виданні вміщено тексти поетів та письменників Миколаївщини, а також учасників бойових дій.

Про це в ефірі програми «Сьогодні.Головне» Миколаївського обласного телебачення розповіла співавторка альманаху, завідувачка начального кабінету «Освіта Миколаївщини» Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, членкиня НСПУ Галина Запорожченко.

Антологію підготували до 30-річчя Незалежності України, вона видана у рамках обласної програми підтримки вітчизняного книговидання, книгорозповсюдження та популяризації української книги в Миколаївській області.

«Сам альманах є продовженням колишнього альманаху «Соборна вулиця», який щорічно виходив у Миколаєві. Концепція цьогорічного видання особлива. Це вже друге видання. Якщо у виданні 2020 року опубліковані твори відомих майстрів художнього слова, то цьогорічне видання поєднало як відомих письменників Миколаївщини, так і аматорів», – розповідає Галина Запорожченко.

Альманах представлений розділами: лірика, епос, гумор і сатира, публіцистика, дитяча сторінка. Усього він налічує 215 сторінок, де представлені твори 22 авторів.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

«Головний упорядник альманаху – директор Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Василь Шуляр – у співавторстві з Костянтином Картузовим – директором Науково-педагогічної бібліотеки м. Миколаєва, відшукували авторів. Це дуже кропітка і творча праця. Насамперед, хотілось віднайти тих хлопців, які пишуть у «захалявних» книжечках, але, зазвичай, соромляться свого слова, думають, що воно не надто професійне», – каже Галина Запорожченко.

За словами Галини Запорожченко, видання генеровані QR-кодами на кожного автора, тому читач має можливість дізнатися інформацію, що закладена у коді. Кожен випуск альманаху починається рядками з вірша поета Дмитра Кременя.

Гостя студії повідомила, що наступна презентація альманаху відбудеться у приміщенні Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти 12 жовтня 2021 року.

Віра Марущак

м. Миколаїв

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.