У музеї Львова відкрили виставку політичної карикатури

У львівському Музеї ідей відкрили міжнародну виставку політичної карикатури “Російський корабель, іди н…”. Серед авторів – росіяни. А в підписах до робіт можна побачити Kiev і Rovenskaya oblast.

Експозиція можна відвідати на вул. Валовій, 18-А з 21 до 23 червня. Про це повідомили у місцевому виданні Leopolis.

На виставці представлено понад 200 робіт з України, Ізраїлю, Польщі, Греції, Німеччини, Білорусії, Румунії, Росії та інших країн.

Експозицію вже представили в Одесі, Києві, Миколаєві й Чернігові. Організатори виставки: ротарі-клуб “Одеса-Рішельє”, туристична спільнота ГО “Асоціація лідерів туризму Миколаївської області”, Всесвітній клуб одеситів, Клуб одеських карикатуристів та інші.

У Києві виставку провели за сприяння Департаменту суспільних комунікацій КМДА та КП “Центр публічної комунікації та інформації”.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

На малюнках – Путін, Привид Києва, російські військові кораблі, військові тощо.

Найбільше серед користувачів мережі викликала резонанс карикатура, на якій два українських козаки сидять на українських землях – один на Росії. Створив ілюстрацію російський автор.

Роботу сфотографувала у Львові журналістка Лєна Чиченіна. Користувачі обурені російською творчістю у своєму місті. А також неправильною російською транслітерацією (назви, передані літерами іншої абетки, але зі зберіганням звучання. – Gazeta.ua). Серед них: Kiev замість Kyiv і Rovno замість Rivne.

gazeta.ua