У Маріуполі загинула журналістка і письменниця Наталя Харакоз

У заблокованому росіянами Маріуполі загинула журналістка, письменниця, керівниця літературного клубу «Азов’є» Наталя Харакоз. Про це на своїй сторінці у фейсбуці повідомила її родичка Анна Котихова. 

У коментарі Інституту масової інформації Анна Котихова розповіла про те, що будинок Наталі Харакоз згорів і обвалився, тож вона переховувалася у підвалі. Про загибель жінки родина дізналася на початку квітня.

«Квартири: і моя, і її вигоріли вщент разом з усіма книжками. І я не знаю, чи збереглись її строки хоча б в одній бібліотеці, хоча б в одному музеї, хоча б у чиємось вцілілому будинку»— ідеться у дописі Анни Котихової.

Наталя Харакоз народилася 13 липня 1935 року у грецькій сім’ї. Батьки Наталі були учасниками Другої світової війни.

Вона перша у Маріуполі жінка, яка стала членкинею Національної спілки письменників України (1998). Крім того, Наталія Харакоз була членкинею Національної спілки журналістів та керівницею літературного клубу «Азов’є», писала для газети «Приазовський робочий».

Також вона авторка прозових творів (повісті, оповідання, ліричні новели, мініатюри). Упорядниця збірок віршів та прози «Маріуполь у сузір’ї Ліри», «Моя Еллада-Україна», «Ми — з Азов’я», постійна авторка альманахів та збірок «Пірнешу астру» («Ранкова зірка»), «Місто Марії», «Стакани часу» (Канів) та інші.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Деякі з творів писала грецькою мовою.

Нагадаємо, поблизу Маріуполя від рук російських окупантів загинув журналіст, письменник, волонтер Євген Баль. В окупованому Маріуполі помер телевізійник та краєзнавець Сергій Буров.

Чільне фото: фейсбук Анни Котихової

chytomo.com