У Львові проведуть 18-годинний онлайн-марафон до 250-річного ювілею Бетховена

У Львові Бетховен звучатиме нон-стоп упродовж 9 годин на день. Як повідомляє zaxid.net, фестиваль класичної музики «Віртуози» цьогоріч переходить у формат онлайн. 31 травня та 1 червня півсотні музикантів гратимуть наживо з Львівської філармонії. Безперервний марафон цими вихідними присвятять ювілею Бетховена.

39 років фестиваль класичної музики «Віртуози» збирав у Львові найкращих музикантів з усього світу. Цьогоріч карантин вніс свої правки. Але у філармонії вирішили не відмовлятися від «Віртуозів» і провести його онлайн у формі марафону.

«Це буде справжній маратон. Кожен день будуть відбуватися мистецькі виконання протягом 9 годин. Ці 9 годин діляться на умовно окремі концерти за жанровою ознакою», — розповів директор Львівської філармонії Володимир Сивохіп.

Марафон присвятять 250-річному ювілею Людвіга ван Бетховена. Оркестри наразі збиратися не можуть. Тому онлайн концерти у режимі реального часу даватимуть тріо, квартети, дуети та зіркові солісти — відомі львів’яни, які працюють у різних країнах світу. Почують солістку Софію Соловій з Італії, яка недавно дебютувала у Віденській опері, а також піаністів Маріанну Гумецьку, Йожефа Ерміня.

Аби підтримувати у формі свій професійний рівень, упродовж карантину усі музиканти займалися вдома.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

«Це свого роду спорт. Тобто принципи одні і ті самі, ми мусимо займатися, мусимо грати вправи, тримати форму. Бо таки сподіваємося, що оркестр вийде на сцену і це буде командна гра. А наразі марафон буде камерніший, але не менш цікавий», — додав директор Академічного симфонічного оркестру львівської філармонії Михайло Сосновський.

Відеотрансляція наживо марафону-фестивалю «Віртуози» відбуватиметься 31 травня та 1 червня на Youtube та Facebook Львівської філармонії.