У Лівані відкриють перший на Близькому Сході пам’ятник Тарасу Шевченку

У Лівані в місті Баабда 19 серпня в рамках відзначення 30-ї річниці Незалежності України в Українському парку відбудеться церемонія урочистого відкриття пам’ятника Тарасу Шевченку, який стане першим на Близькому Сході та сотим за кордонами України.

Як передає ukrinform.ua, про це у Фейсбуці повідомило Управління закордонного українства МЗС України.

Автором пам’ятника з бронзи Великому Кобзареві є ліванський скульптор та випускник Української академії образотворчих мистецтв П’єр Карам.

Зауважується, що в Лівані дуже добре знають українського поета через захоплення та пропагування його творчості видатним ліванським письменником Михайлом Нуайме.

У 2020 році в Українському парку поруч з Посольством України в Лівані було встановлено меморіальну плиту з висіченим на камені арабським перекладом «Заповіту», зробленого видатним ліванцем, який навчався у Полтаві на початку 20-го століття.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

За повідомленням, на відкритті пам’ятника пролунають пісні на вірші Тараса Шевченка у виконанні українського бандуриста та композитора Ярослава Джуся та прозвучить велике слово Кобзаря від представників української громади.

Подію відвідають представники ліванської влади, суспільних та громадських кіл, дипломатичного корпусу, українська громада, працівники Посольства України та друзі України. Очікується, що до учасників відкриття звернуться офіційні гості з України.

В Управлінні закордонного українства МЗС України додали, що прроєкт реалізований Посольством України в Лівані за підтримки муніципалітету міста Баабда-Луайзе, Клубу ліванських випускників українських закладів вищої освіти та Громади українців Лівану.

Нагадаємо, у Лівані презентували Конституцію України та передали книги українських авторів.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.