У Києві провели церемонію вручення нагород лауреатам конкурсу імені Григора Тютюнника

 
22 березня у столичному театрі “Сузір’я” відбулась церемонія нагородження лауреатів та переможців Другого Всеукраїнського конкурсу найкращих творів на сільську та аграрну тематику ім. Григора Тютюнника, який започаткували для відкриття нових імен у сучасній українській літературі. Твори 10 лауреатів коштом організаторів уже надрукували в альманаху, а переможцям видадуть авторські книги. У номінації “Проза” перемогла 30-річна Олеся Міфтахова з Кременчука. За освітою дівчина економіст, однак себе бачить саме в поезії. Раніше Олеся вже брала участь у низці літературних конкурсів.
Повідомляє Gazeta.ua.

“Для мене головне в цьому конкурсі те, що тепер я зможу бути не лише почутою, але й прочитаною”, – говорить Олеся Міфтахова.

Найкращим прозаїком став Валерій Пузік з Одеси. Йому 30 років. Він фотограф, художник, письменник та режисер. 2015-го брав участь у бойових діях на Донбасі в складі 5-го батальйону Добровольчого українського корпусу “Правий сектор. Валерій Пузік був режисером документальних короткометражних стрічок “Перемир’я” та “Гострий біль”, сценаристом ігрового міні-серіалу “Бліндаж”, а зараз працює над фільмом “Сім касет”.
Спеціальну відзнаку від співорганізатора конкурсу та співголови журі, лідера Аграрної партії Віталія Скоцика також отримала львів’янка Яна Лілл.

“Твори цієї молодої дівчини особливо запали мені в душу. І взагалі, ми живемо в час становлення новітньої української літератури, без перебільшення – літератури на зламі епох. Вона є виразником світобачення генерації, яка будує європейську та динамічну країну. Ця література обпалена вогнем Майданів і загартована в окопах АТО. Але водночас вона є невід’ємною частиною української літературної гармонії. Започатковуючи конкурс і продовжуючи його, ми прагнемо дати дорогу молодим талантам”, – розповідає Віталій Скоцик.

До складу журі під головуванням літературознавця Миколи Жулинського увійшли відомі письменники, книговидавці, літературні журналісти та критики, народні актори та громадські діячі.
 

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал