У Китаї створять “чорний список” караоке-пісень

Китайська влада планує створити “чорний список” караоке-пісень, включивши до нього ті, які “містять шкідливий зміст”.

Згідно з тимчасовими правилами, які визначило китайське Міністерство культури і туризму, караоке не повинно загрожувати національній єдності, суверенітету чи територіальній цілісності, розпалювати міжнаціональну ворожнечу чи підривати етнічну єдність, пропагувати культи чи забобони чи порушувати релігійну політику держави. Про це повідомляє suspilne.media з посиланням на CNN.

Окрім того, пісні не повинні заохочувати непристойність, азартні ігри, насильство, діяльність, пов’язану з наркотиками чи злочинність, а також не повинні ображати чи містити наклеп на інших людей. Як заявили у відомстві, ці вимоги “будуть просувати основні соціалістичні цінності та підтримувати національну культурну та ідеологічну безпеку”.

Постачальники контенту для караоке-клубів будуть відповідати за моніторинг пісень. Наразі, за даними міністерства, в Китаї можна заспівати караоке у понад 50 тисячах місць, а у каталогах — понад 100 тисяч пісень.

Заборона набуде чинності з 1 жовтня.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Що відомо

  • Гонконзький протестувальник Тонг Їн-кіт став першим засудженим за новим китайським законом про національну безпеку.
  • Популярна китайська платформа WeChat видалила десятки ЛГБТ-акаунтів, викликавши протести серед студентської спільноти.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.