У Києві нагородили переможців конкурсу «Ше.Пісня»

У Будинку письменників Національної спілки письменників України відбувся урочистий гала-концерт конкурсу на слова Тараса Шевченка «Ше.Пісня», приурочений до святкування дня народження Кобзаря.

У святкуванні взяли участь фіналісти конкурсу, члени журі та запрошені гості. З привітальним словом вийшли на сцену Юлія Капшученко-Шумейко (засновниця конкурсу «Ше.Пісня» і фестивалю «Ше.Fest») та Дмитро Колоша (голова оргкомітету фестивалю «Ше.Fest»); Юрій Левченко (постійний друг і партнер «Ше.Fest», народний депутат VIII скликання); Раїса Недашківська (акторка театру та кіно, Народна артистка України); Дмитро ДобрийВечір (лідер легендарного гурту «ВІЙ» та член журі конкурсу).

Також виступили з власними піснями та творами на слова Тараса Шевченка відомі українські музиканти, які увійшли до суддівського складу «Ше.Пісні». Глядачі радо вітали «Шпилястих кобзарів» (засновник гурту Ярослав Джусь — один із суддів конкурсу) та лідера гурту «Тінь сонця» Сергія Василюка. Його виступ став сильним завершальним акордом, адже останню пісню «Реве та стогне Дніпр широкий» зал співав разом із виконавцем, підвівшись на знак поваги до славетного автора.

Та найбільше хвилювань учасникам принесло вручення нагород. Напередодні були названі фіналісти, але організатори тримали шалену інтригу до самого гала-концерту, не оголошуючи розподілу місць.

Але тепер ми вже знаємо, хто отримав гран-прі та як розташувалися переможці на сходинках п’єдесталу.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

У номінації «Співана поезія»:

І місце — Ліза Жарікова (Київ)

ІІ місце — Зірниця (Київ)

ІІІ місце — Вікторія Падалко (Київ)

 

У номінації «Вокальні колективи і акапельні виконавці»:

 

І місце — тріо «Лоцман» (Київ)

ІІ місце — тріо «Козачка» (Київ)

ІІІ місце — Уляна Шерстій (Тернопіль)

 

У номінації «Гурти»:

 

І місце — гурт «Зграя» (Київ)

ІІ місце — гурт Loca Deserta (Нова Каховка)

ІІІ місце — гурт «Конец Июля» (Старобільськ)

 

Гран-прі конкурсу та нагороду «Вибір глядачів» отримав гурт Sofie Fraser Project (Львів). Вітаємо!

 

Але це ще не всі новини! Під час гала-концерту організатори оголосили дати проведення вже сьомого фестивалю «Ше.Fest», який традиційно збирає тисячі людей у Моринцях, на батьківщині Тараса Шевченка. Цьогоріч він відбудеться 22-23 серпня. А це означає, що ви зможете відзначити День Державного прапора України разом з тими, хто щиро любить творчість Кобзаря, українське слово та нашу країну.

 

Цього року організатори вирішили зробити любов провідною темою фестивалю, тому обрали ключовою цитатою заклик Кобзаря: «Кохайтеся, чорноброві…» Гаслом стануть слова «В серці України!»

 

Дякуємо за допомогу в організації гала-концерту Національній спілці письменників України,  Інтернет-магазину одягу та вишиванок «УкрМода», технічному партнеру конкурсу «ОК RENT» та ГО «Молодий народний рух».

 

Організатор події: фестиваль Тараса Шевченка «Ше.Fest».

 

Ознайомитися з детальною інформацією про конкурс ви можете на сторінці у Facebook.

Координатор проекту: Ігор Двигало

тел. 063-618-45-19

 

 

Прес-служба фестивалю Тараса Шевченка «Ше.Fest».