У Києві до Дня Волі відкрили виставку сучасного білоруського мистецтва

У галереї «Мистецький арсенал» у Києві 25 березня відкрили виставку сучасного мистецтва Білорусі під назвою «Кожны дзень. Мистецтво. Солідарність. Спротив». Про це повідомляє radiosvoboda.org.

Виставка присвячена протестам проти влади Олександра Лукашенка у Білорусі, які тривають від серпня 2020 року. За словами організаторів, виставка фокусується на дослідженні солідарності, «слабких» тактик спротиву, революційної поетики, механізмів державного насильства та просторового й архітектурного вимірів протесту.

«Сучасне мистецтво завжди є дуже діагностичним феноменом. Воно показує, що людям болить […] Ми хотіли розказати, що переживає зараз суспільство Білорусі [через її сучасне мистецтво]», – розповіла директорка «Мистецького арсеналу» Олеся Островська-Люта.

На відкриття виставки завітав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

«Дуже важливо, що саме 25 березня ми перебуваємо тут, коли відзначається в Білорусі річниця створення Білоруської Народної Республіки […] В інтересах України залишається те саме, що і в 1918 році: мати Білорусь як дружню європейську демократичну країну і спільно оборонятися проти намірів Російської Федерації», – зазначив міністр.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

На виставці представлені роботи понад 80 білоруських художників і художниць. Через карантин у столиці відвідувачі зможуть відвідати виставку лише з 9 квітня.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.