У Кракові відновили фасад будинку, де жив Василь Стефаник

У Кракові до 150-річчя з дня народження українського майстра експресіоністичної новели, громадського діяча та політика Василя Стефаника відновили частину фасаду будинку на вул. Аріанській 1, де жив письменник.

Як передає ukrinform.ua, про це повідомило Генеральне консульство України у Кракові.

Ревіталізацію провели спільними зусиллями ГКУ в Кракові, ПНУ В.Стефаника та Івано-Франківської обласної ради, за підтримки Краківського кола ОУП і вагомої допомоги українського підприємця – прикарпатця Андрія Абрам’яка.

Зауважується, що дана ініціатива була реалізована за результатами  домовленностей досягнутих під час візиту до Кракова наприкінці лютого 2021 року ректора Прикарпатського національного університету ім. В.Стефаника проф. Ігоря Цепенди та першого заступника голови Івано-Франківської обласної ради Василя Гладія, а також низки проведених ними спільно з Генеральним консулом України в Кракові Вячеславом Войнаровським зустрічей, зокрема з президентом Кракова Яцеком Майхровським, маршалком Малопольського воєводства Вітольдом Козловським і головою Краківського кола Об’єднання українців Польщі Андрієм Олійником.

 

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.