У Кракові на муралі з’явилися поетичні рядки українських авторів

Із 1 травня у Кракові на стіні одного з будинків Головної площі (вул. Братська, 2) зявилися поетичні рядки українських авторів рідною мовою, а також у перекладі на польську та англійську. Їх можна прочитати щодня зі смеркання до 2-ї години ночі. Надаючи можливість українцям долучилися до унікальної у світі акції, польський фонд «Poemat» (очільник – польський поет та голова краківського осередку Спілки письменників Польщі Міхал Заблоцький) виявляє свою солідарність з Україною та її підтримку.

До участі в акції «Wiersze na murach» запрошуються українські автори. Для цього необхідно  зареєструватися на сайті: emultipoetry.eu і запропонувати власний короткий поетичний твір обсягом не більше п’яти рядків.

У разі погодження твору його перекладуть на англійську та польську. Твори, узяті організаторами до участі, будуть опубліковані в однойменному альманасі, до якого входять усі вірші, розміщені впродовж року.

Нагадаємо, проєкт розпочався 24 жовтня 2002 року оригінальним проектом «366 віршів за 365 днів». Протягом року, день за днем, ще 366 віршів Міхала Заблоцького проектувалися польською та англійською мовами на фасадах двох відкритих житлових будинків у центральних туристичних місцях Кракова та Варшави. Це була світова прем’єра звичайної поетичної книжки на стіні, яка не припиняє своєї роботи й понині.

Першими творами, які з’явилися на краківському муралі, були поетичні рядки Юлії Бережко-Камінської та Лії Алтухової, присвячені Україні.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал