У Казахстані поліція розслідує самогубство письменниці через імовірний кібербулінг

Поліція Казахстану відкрила кримінальну справу за фактом загибелі (доведення до самогубства) письменниці Аягуль Мантай. За повідомленням detector.media, про це пише «Радио Азаттык».

Про смерть письменниці стало відомо 29 липня, пише «HOLA News». у той же день в соціальних мережах поширилася інформація, що її цькували у мережі.

Адвокатка Ляззат Ахатова, яка представляє сім’ю загиблої, розповіла, що у них є скриншоти, які підтверджують їхню версію.

«Ми хочемо надати скриншоти, її останній лист, у нас все є. Я чекаю родичів Аягуль, нехай вони проведуть всі обряди. Вчора тільки поховали її, потрібен час. 5 серпня буде 7 днів після її смерті, може, я й сама поїду туди. Цькування було, я особисто прочитала її останній лист, адресований журналісту. Вночі прочитала пост, де вона (Мантай – ДМ) просить її зупинитися, а то вона доведе когось до самогубства. Хочу опублікувати цей лист, буду публікувати все, що мені відомо, в рамках закону. Словесно знищили дівчинку, Аягуль була дуже вразливою, творчою особистістю, не витримала усього цього бруду», – заявила Ахатова.

Аягуль Мантай народилася в селі Байконис Мактаральского району Туркестанської області. Закінчила магістратуру Російського університету дружби народів (РУДН). Понад 7 років проживала в Москві. У 2009 році у видавництві «Жалин» вийшла її збірка оповідань «Дощова весна». Аягуль авторка книжки «Повернення до серця». Вона лауреатка молодіжної премії «Серпер». У 2010 році її відзначили президентською стипендією у категорії «Література».

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

 

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.