У Франції спробували заборонити книгу під назвою «Я ненавиджу чоловіків». Її стали купувати ще активніше

Радник міністра з питань ґендерної рівності Франції Ральф Зурмелі закликав заборонити публікацію книги під назвою «Я ненавиджу чоловіків» письменниці та феміністки Полін Арманж. Не спрацювало: книгу не лише не заборонили — її продажі різко зросли.

Про це повідомляє hromadske.ua з посиланням на theguardian.com.

У своєму феміністично-сатиричному памфлеті на 80 сторінок Арманж намагається відповісти на питання: чи мають жінки достатньо підстав, аби ненавидіти чоловіків, і наскільки це виправдано? Видавець книги в анонсі вказує, що вона «захищає мізандрію як спосіб створення умов для сестринства».

Після виходу книги Зурмелі назвав її «одою мізандрії», а видавцю сказав, що «підбурювання до ненависті на ґрунті ґендеру є кримінальним злочином», і попрохав його призупинити видання книги, аби не «наразитися на кримінальне переслідування».

Звернення радника міністра потрапило в розпорядження одного із французьких видань — і після цього продажі «Я ненавиджу чоловіків» лише зросли. Якщо в серпні, коли книга вийшла вперше, було продано 400 її примірників, то після заяв Зурмелі видавець продав ще 2500 примірників.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Тепер «Я ненавиджу чоловіків» має надрукувати більше видавництво, назви якого Арманж поки не розкриває. Оригінальний видавець і авторка наголошують: книга не підбурює до ненависті, а є культурною провокацією.

Передплатіть «Українську літературну газету» на 2020 рік! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» на 2020 рік в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.