Текст для радіодиктанту стане початком майбутнього роману, – Юрій Андрухович

У День української писемності та мови вже 21 рік поспіль проводять Всеукраїнський радіодиктант, до якого долучаються тисячі охочих українців. Цього року автором та читачем диктанту став письменник Юрій Андрухович, який напише згодом новий роман за цією частиною тексту.

9 листопада українці написали диктант у прямому ефірі онлайн та офлайн із дотриманням карантинних вимог. Студію для цього облаштували у читальній залі Національної бібліотеки імені Вернадського та у приміщенні радіохабу Академії громадського мовлення.
За словами Андруховича, текст диктанту, який називався “Слідом за пам’яттю”, – це початок його майбутнього нового роману. Відомо, що складається текст, який зачитали в ефірі, з 199 слів. Про це повідомляє education.24tv.ua.

— Це буде початок моєї майбутньої книжки. Я навіть оголосив, що це буде роман. Ну, можливо, це буде збірка оповідань. В будь-якому разі, мені тепер залишається написати решту, а перші 199 слів у мене вже є, – наголосив Андрухович.

Цікаво, що письменник Юрій Андрухович зізнався, що текст був доволі складний, і жартує, що він особисто не зміг би написати його без помилок, якби не написав його сам.

Письменник додав, що текст принципово новий, нікому не знаний, ніким раніше не читаний. Була вимога – категорична відмова від опублікованих колись рядків і речень.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.