Світлана Терейковська презентує ІІ том біографій Героїв Небесної сотні

19 лютого відбудеться презентація другого тому «Небесна Сотня. Життєписи» Світлани Терейковської. Про це повідомляє chytomo.com.

 

Книга життєписів Світлани Терейковської – це значно більше ніж збірка некрологів чи меморіальних нотаток. Це літопис, який дає можливість познайомитися з Героями Небесної Сотні – такими, якими вони були за життя.

Над книгою авторка працювала 7 років. Почала збирати дані про Героїв 24 лютого 2014, закінчила роботу на початку грудня 2020. Спершу вона ходила по наметах, розпитувала побратимів по Майдану. Потім спілкувалася з рідними, розшукувала однокласників, сусідів по гуртожитку, друзів на всіх етапах життя. Для життєпису одного Героя вона збирала щонайменше шість спогадів.

Перший том життєписів Героїв було презентовано у лютому 2019 року. До нього ввійшло тридцять п’ять яскравих доль активістів Євромайдану, які віддали життя заради перемоги демократії, маловідомі біографічні факти, спогади та свідчення, рідних, друзів, земляків.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Світлана Терейковська – волонтерка Майдану та фронту. Філологиня, методистка, публіцистка.

Вхід вільний, потрібна реєстрація. Деталі за посиланням.

 

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.