Стівен Кінг анонсував вихід заключної книги трилогії про серійного вбивцю

Заключна книга трилогії про серійного вбивцю Бреді Хартсфілда і відставного детектива Біла Ходжеса побачить світ наступного літа. Роман надійде в друк 7 липня і буде називатися «End of Watch».
Перша частина циклу про Біла Ходжеса, «Містер Мерседес», вийшла в 2014. У ній серійний маніяк Хартсфілд вбив вісім чоловік і, завдяки жінці на ім’я Холлі Гібні і детективу на пенсії Ходжес, у стані “овоча” загримів до лікарні.
Другу частину трилогії, «Знайди і збережи» (Finders Keepers), Кінг видав у 2015. Сюжет крутиться навколо невиданого роману, давньої крадіжки і таємничого вбивства. Ходжес, не цілком переконаний у жалюгідному стані Хартсфілд, продовжує відвідувати того в лікарні.
У фіналі трилогії Ходжес і Холлі виявляються залучені в каламутну історію з самогубствами. За задумом Кінга, угодивший на лікарняне ліжко Хартсфілд, будучи жахливо травмований, все ж зумів знайти спосіб впливати на свого лікаря – а також на бібліотекаря в госпіталі – з тим щоб продовжувати скоювати свої криваві злочини. Хартсфілд, геній в області технологій, винайшов гіпнотичну віртуальну гру, через яку люди змушені здійснювати самогубства. Першими трьома цілями Хартфілд намітив тих, завдяки кому опинився в нинішньому жалюгідному стані. Помстившись, він планує занурити весь світ в епідемію самогубств.
Англійський видавець Філіпа Прайд заявила, що в «End of Watch» цикл прийшов до свого лякаючого і болісного завершення, а також віддала належне дивовижному різноманіттю кінговского таланту – на її думку, жанр детективної повісті отримав завдяки трилогії про Біла Ходжеса новий і багатообіцяючий розвиток. «Кінгу немає рівних в умінні взяти аудиторію за горло – у вас просто не залишається іншого виходу, окрім як дочитати», – згоден з Прайд англійський автор Майкл Маршалл Сміт.

365mag.ru

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал