Стартувала робота премії «Високі стандарти журналістики – 2021»

Національна премія «Високі стандарти журналістики» розпочала свою роботу, цьогоріч відбудеться 5-та ювілейна церемонія. Про це повідомляє detector.media.

Як повідомляється у пресрелізі премії, до кінця 2021 року експерти оголосять трійку найкращих журналістів України у трьох номінаціях:

  • «За сталий та якісний медійний проект/продукт»;
  • «За швидкий та якісний розвиток у професії»;
  • «За якісний регіональний/нішевий медійний проект».

«Кожного року відбувається часткова зміна експертної групи, зокрема долучаються переможці та номінанти короткого списку минулих років. Так до відбору переможців 2021 року приєдналася лауреатка 2020 року – телеведуча Мирослава Барчук», – розповідає засновник премії Віталій Ломакович.

Тож до експертної групи премії «Високі стандарти журналістики – 2021» увійшли: журналістка, телеведуча «Суспільного» Мирослава Барчук; головний редактор ділового новинного порталу Liga.net Борис Давиденко; шеф-редакторка інтернет-видання «Детектор медіа» Наталія Лігачова; журналіст, колумніст, телеведучий Павло Казарін; медіаексперт, медіадослідник «Львівського медіафоруму» Ігор Балинський; головний редактор та співзасновник інтернет-видання TEXTY.org.ua Роман Кульчинський; авторка медіамоніторингів інтернет-видання «Детектор медіа», медіаекспертка «Львівського медіафоруму» Зоя Красовська; головний редактор журналу «Локальна історія» Віталій Ляска; медіаексперт, виконавчий директор «Львівського медіафоруму» Юрій Опока.

«Цього року в межах Премії ми оголошуємо спецпроект – нагороду «За найкраще журналістське розслідування зловживань та корупції на ринку електричної енергії». Довгі, короткі списки та переможців у ній обиратимуть експерти неурядової організації Growford Institute, які є компетентними у цій сфері. Переможець отримає статуетку премії та грошову винагороду», – анонсує Віталій Ломакович.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

За його словами, основна мета спецпроекту – збільшити кількість об’єктивних, аналітичних матеріалів про роботу галузі електроенергетики у медіа та привернути увагу громадськості до діяльності ринку електричної енергії. Адже паливно-енергетичний комплекс України був і залишається під політико-олігархічним впливом та є одним із найкорумпованіших секторів української економіки.

Традиційно відбір переможців відбуватиметься у три етапи. У вересні оголосять довгий список претендентів на перемогу, у листопаді – короткий. А переможців оголосять у грудні.

Премія «Високі стандарти журналістики» – це професійна відзнака, заснована Віталієм Ломаковичем у 2016 році. У 2020 році у номінації «За якісний регіональний/нішевий медійний проект» перемогло видання Крим.Реалії; у номінації «За швидкий і якісний розвиток у професії» кращою визнали редакторку Liga.Life Ірину Андрейців; переможницею у номінації «За сталий та якісний медійний проект/продукт» стала журналістка, телеведуча «Суспільного» Мирослава Барчук.

Фото: «Високі стандарти журналістики»

 

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.