Ще один медійний скандал: команда сайту «Букви» йде з проекту через «токсичну атмосферу та приниження в редакції»

У фейсбуці «Букв» з’явилось повідомлення про звільнення редакції через «токсичну атмосферу та публічні приниження» з боку керівництва видання. Наразі цей допис заблоковано.

Про це повідомляє detector.media.

«Команда #Букв сьогодні йде з проєкту. Причиною стала токсична атмосфера в редакції — системний булінг, постійні образи, необґрунтовані звинувачення і не тільки. Впродовж останніх тижнів більшість співробітників редакції чули від керівництва докори про те, що через них падає “капіталізація бренда” (що б це не було). У декого навіть вимагали за це компенсацію… Тож #Букви — це люди. Люди, які витратили десятки годин на понаднормову неоплачувану роботу, зокрема, не пов’язану з проєктом (за нашими скромними підрахунками — СММники працювали по 360 годин на місяць)», – говориться на сторінці «Букв» у фейсбуці.

У повідомленні йдеться, що у редакції були випадки публічних принижень звільнених без попередження колег, а надалі – й читачів.

«Ймовірно, як не всі, то більшість з вас були свідками агресивної поведінки нібито СММника нашого видання впродовж останніх днів. Він ще розповідав про “мамкіни гроші” та те, кого з вас “не хотів батько” в коментарях під нашими дописами. Хтось ще не зрозумів, що цією загадковою рішучою персоною був Петро Терентьєв? Видані нам “редакційні завдання” з форсування світлин Юлії Мендель та інші непристойності, які ви могли тут бачити, теж не додають нам наснаги, якщо чесно.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Автори допису заявили, що «не згодні ані з такою поведінкою співвласників видання щодо них, ані з тим, яке ставлення вони продемонстрували до читачів видання».

«Багато цікавих, але бридких деталей нашої роботи та наказів “босів” (можливо навіть протиправних), ми поки залишимо при собі. А сьогодні ми йдемо і обіцяємо не повернутись. Ми дякуємо кожному з вас за кожен лайк і дизлайк, підписку і відписку. Ми цінуємо те, що ви були з нами. Побажайте нам сил, наснаги і удачі», – говориться в повідомленні.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.