"Руки дуже свербіли": Лойко відвідав "звіринець-шоу" на росТВ, щоб вивчити його з середини для нового роману

 
Російський письменник Сергій Лойко залишив ефір програми на російському пропагандистському каналі НТВ.
“У новому романі у мене є сцена, в якій головного героя запросили на таке шоу, і скінчилося тим, що той у прямому ефірі надавав по пиці ведучому, після чого його назвали русофобом і антисемітом, подали в суд, але стали регулярно наввипередки кликати на шоу всіх каналів. Мені потрібно було відчути атмосферу зсередини. Відчув ще як і не тільки ніздрями”, – написав він у своєму Facebook, передає Обозреватель.

Пропагандисти працюють “грамотно”, говорить Лойко, пояснюючи механізм подібних “шоу”.
“Вони дають повністю висловитися в*тній панелі, не перебиваючи і вислуховуючи марення, яким би воно не було, до кінця. Потім для типу об’єктивності дають слово нормальним людям, але тут же перебивають після першого речення, тут же за командою шум у залі, тут же вмикається хтось із в*тних експертів і думку їхнього противника не чути цим виттям”, – зазначив Лойко.
Конфлікт із його участю почався з того, що співведуча Ольга Бєлова нібито “образилася на безневинні слова”: “Повторюю для особливо обдарованих ватників”.
“Так, що її довелося в перерві заново пудрити. Після цього я тільки встиг назвати російську агресію на Донбасі агресією і пішов. Не було сенсу продовжувати. Боявся, що не втримаю себе і дам по пиці Норкіну, ще якомусь товстому сепару, колишньому депутату із заплившей пикою і бичачими очима і бекаючому “експерту” з кіскою”, – пише Лойко.
“В іншому паноптикумі експертів виділялася дама нібито зі Слов’янська з зубами моделі Hiroshima-now, яка прийшла з дорослою донькою, покритою татуюваннями і папуасовими кільцями, що стирчать крізь жирові складки з усіх життєво важливих органів. Аудиторія в залі – це взагалі окрема пісня. Масовка “А ну ж бо, бабусі!”, – передав атмосферу письменник.
За його словами, під час перерви один із продюсерів програми підійшов до групи жінок років п’ятдесяти-шістдесяти і “прилюдно вичитував їх за недолік агресії і слабку роботу рук (гнівне махання) і ніг (гучне стукання)”.
“Коли гуморист-петросян Норкін почав нести якусь позамежну пургу про те, як українські президенти “розмножуються брунькуванням” я зрозумів, що, якщо я зараз не піду, то Норкіна віднесуть. Добре, що пішов. Руки дуже свербіли”, – додав Лойко.
Навіть після скандалу представники каналу передзвонили письменнику і знову запросили на “звіринець-шоу”.
“Подзвонила продюсер НТВ Юліана, дико вибачалася, несучи якусь зовсім уже зовсім незрозумілу ахінею: “Сергій Леонідович, керівництво каналу вибачається перед вами і, щоб загладити провину, просить вас прийти до нас сьогодні ж увечері, поговорити про американські проблеми. У вас же є позиція з цього питання?”. “Так, Обамачмо”, – відповів я і повісив трубку”, – наголосив Лойко.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал