Розпочав роботу Інститут розвитку освіти: відкрито вакансії

В Україні почав працювати Інститут розвитку освіти, який візьме на себе за розробку нових стандартів освіти, створення освітніх програм, а також експертизу нових підручників. Про це повідомила під час прес-конференції у Києві міністр освіти і науки Ганна Новосад.

Читайте також: Замінять на сучасних письменників: міністр освіти зібралася викинути зі шкільної програми «літературу страждань»

Очільником нової інституції став Вадим Карандій. Окрім розробки нових стандартів освіти, освітніх програм, а також експертизи підручників, Український інститут освіти впроваджуватиме програми підвищення кваліфікації для педагогів, створюватиме освітні сайти та підтримуватиме програму «Нова українська школа», якою зараз опікується Інститут модернізації змісту освіти (його функції поступово перебере на себе Інститут розвитку освіти), пише Читомо.

Вадим Карандій повідомив, що експертизою підручників установа повноцінно займатиметься з 2021 року, а почати треба з того, щоб автори посібників отримували більший гонорар: «Враження таке, що авторська винагорода є елементом, на якому починають економити. За поліграфію потрібно заплатити, за загальні видавничі витрати. Це потрібно брати в розрахунок, але йдеться про гривню чи трохи більше з одного підручника, яку отримують видавці. Я знаю, що є автори, які отримують винагороду за річне видання підручника в межах заробітної плати».

Також він зазначив, що зараз інститут вже почав роботу та сформував частину робочого колективу: «Відкриті вакансії, є відповідні оголошення, на які добираються фахівці. Колектив інституту наразі складається з 35 осіб». Карандій додав, що кількість співробітників інституту не перевищуватиме 100-120 осіб.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Вакансії інших організацій та компаній можна переглянути на Jooble