Розпочалися зйомки українсько-німецького документального серіалу “Чорнобиль”

В Україні розпочинаються зйомки документального серіалу “Чорнобиль”. У проєкті вперше будуть розкриті ексклюзивні архівні матеріали, інформація з яких замовчувалася роками.

Про це повідомляє suspilne.media з посиланням на сайт Держкіно.

Як повідомляють на сайті Держкіно, “Чорнобиль” – документальний серіал, в якому йдеться не лише про трагедію, що сталась на Чорнобильській атомній електростанції, а й про події, які цьому передували.

Творці глибоко занурилися в історію й у кожному епізоді покажуть різні етапи: зведення перших реакторів атомної електростанції і їхній запуск, розбудову перспективного міста Прип’ять, катастрофу і її наслідки для нашого теперішнього та майбутнього.

У “Чорнобилі” зібрані унікальні свідчення безпосередніх учасників подій – людей, які жили утопічною ідеєю “міста майбутнього” і які бачили все на власні очі. Окрім того, у проєкті вперше будуть розкриті ексклюзивні архівні матеріали, інформація з яких замовчувалася роками.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

“Коли ми взялися за цей проєкт, я звідусіль чув лише одне запитання: у чому ж його унікальність? Так от, наш “Чорнобиль” – це не серіал про трагедію. Це стрічка, яка показує життя міста-мрії, розкриває передумови і причини трагедії, показує обличчя людей, які вірили в краще майбутнє і будували його, і які все втратили за один день. Наш проєкт – про зв’язок поколінь і зв’язок між подіями тих часів і майбутнім кожного з нас”, – каже продюсер Роман Мартиненко.

Команда проєкту вперше зніматиме ЧАЕС з води, а також зсередини реактора. Уперше відеоінтерв’ю дасть головний архітектор міста Прип’ять Марія Проценко. Свої історії розкажуть головний інженер ЧАЕС Микола Штейнберг, пожежний Петро Хміль, старший інженер управління на четвертому енергоблоці Олексій Бреус, підполковник ПВС Сергій Володін, партсекретар атомної електростанції Сергій Парашин, пілот Ігор Письменський та інші.

Що відомо

  • Проєкт створюється за підтримки Державного агентства України з питань кіно та німецького телеканалу ZDF. Над його створенням працює українська команда на чолі з продюсером серіалу Романом Мартиненком (кінокомпанія “ММД ПРО”) і режисером Андрієм Алферовим. Німецька знімальна група продакшну Looks Film: продюсер Гуннар Дедіо, автори і сценаристи проєкту Дірк Шнайдер та Аріане Рікер.
  • Ексклюзивний саундтрек, а також музичне оформлення до серіалу спеціально пише гурт ONUKA.
  • Зйомки “Чорнобиль” триватимуть до кінця осені. Прем’єра проєкту в Україні запланована на весну 2022 року.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.