Роман «Карбід» Андрія Любки вийшов у перекладі на сербську

Пригодницький роман Андрія Любки «Карбід» видали у Сербії. Як повідомляє chytomo.com, про це на своїй фейсбук-сторінці  повідомив сам письменник.

Книжка вийшла у видавництві «Архипелаг». Переклад здійснив Андрій Лаврeк – сербський перекладач і письменник. Вартість книжки на сайті видавництва − 900 сербських динарів. Видання вийшло за підтримки Українського інституту книги y межах програми «Translate Ukraine».

Особливо пишаюся тим, що книга виходить в одному з найкращих видавництв на Балканах − Arhipelag. Я довго чекав цього моменту, бо багато зробив для промоції сербської літератури, а тепер нарешті маю можливість побачити і свій текст мовою, яку ніжно люблю. Ура!», − зазначає письменник.

«Карбід» – пригодницький роман Андрія Любки, що вийшов 2015 року у видавництві Meridian Czernowitz. Того ж року книжка стала фіналістом «Книги Року BBC». 2017-го польський переклад роману став фіналістом премії «Angelus». Книжку перекладено також англійською, словенською та литовською, а в Україні вона стала лонґселером. Влітку цього року за мотивами «Карбіду» у столичному «Дикому театрі» відбулася вистава.

 

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.