Режисер серіалу “Хід королеви” екранізує роман Набокова

Режисер та сценарист серіалу “Хід королеви” Скотт Франк планує 3 проєкти. Серед них – екранізація роману Володимира Набокова “Камера обскура” 1933-го. Головну роль зіграє Аня Тейлор-Джой, виконавиця ролі Бет Гармон в “Ході королеви”. Про це повідомляє gazeta.ua.

Відомий мистецтвознавець закохується в 16-річну актрису. Кидає сім’ю, дочка помирає від грипу. Актриса проявляє меркантильний інтерес до героя. Маніпулює, прокладає шлях до слави та достатку. Зраджує мистецтвознавця з 30-річним художником, за сюжетом.

“Це буде моє зізнання в коханні фільмам, — каже Френк у подкасті The Watch. — Я зроблю це в жанрі нуар, фільм усередині фільму. Це буде брудний, порочний, але чудовий трилер”.

Сам Набоков не любив цей роман та називав своєю найгіршою, але прибутковою книгою.

2-й проєкт режисера “Хід королеви” – екранізація фантастикиМері Д. Расселл “Пташка мала”, над яким попрацює режисер “Чорнобиля” Юхан Ренк. Єзуїтський священик і лінгвістЕміліо Сандос очолює наукову експедицію, профінансовану Ватиканом, щоб встановити контакт з позаземною цивілізацією, за сюжетом.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

3-й – сценарій мінісеріалу проСема Спейда з фільму “Мальтійський сокіл” 1941-го. 60-річний детектив опиняється на півдні Франції, де його наздоганяє минуле, за сюжетом. Головну роль виконає Клайв Оуен.

“Хід королеви” став найпопулярнішим серіалом в історії Netflix. За 28 днів його подивилися 62 млн разів. Головну роль виконала 24-річна Аня Тейлор-Джой.
15-річна Бет Гармон живе в дитячому притулку. Виявляє в собі талант до гри в шахи. Стає знаменитою після перемоги на чемпіонаті США. Щоб стати найкращим гросмейстером світу, має подолати наркотичну залежність та емоційні зриви, за сюжетом.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.