Раніше неопубліковані роботи Толкіна про Середзем’я видадуть у 2021 році

Одне з найбільших видавництв світу HarperCollins у червні 2021 року випустить збірник раніше неопублікованих робіт фантаста Джона Толкіна, присвячених Середзем’ю — місцю розгортання подій культових «Володаря перснів» та «Гобіта».

Про це повідомляє hromadske.ua з посиланням на theguardian.com.

Збірник називатиметься «Природа Середзем’я». У нього ввійдуть праці на тему географії вигаданого континенту, його історії та істот, що населяють ці землі.

Наприклад, читачі дізнаються, у чому секрет безсмертя ельфів, а також отримають відповідь на питання, яке давно є предметом суперечок серед фанатів: чи можуть ельфи, гобіти та навіть жінки-гноми відрощувати бороди.

Як кажуть у видавництві, усі ці есе «перенесуть читачів назад у світ «Гобіта», «Володаря перснів» та «Сильмариліона».

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

«Для нього (Толкіна — ред.) Середзем’я було частиною цілого світу, який повинен бути дослідженим. У збірнику «Природа Середзем’я» якраз описуються подорожі, які він здійснив, прагнучи розкрити своє творіння», — розповідає представник видавництва Кріс Сміт.

Він зазначив, що хоч і остання книга з серії «Володар перснів» про Середзем’я була опублікована в 1955 році, письменник продовжував писати есе про цей вигаданий світ майже до своєї смерті в 1973 році.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.