Письменник Віктор Єрофеєв: "У Росії прокинулася первісна людина, яка до того ж виявилася ще й вельми агресивною"

 
У Росії з народом вже ніколи не пощастить, і потрібно мати на увазі, що зараз там прокинулася первісна людина, яка до того ж виявилася ще й вельми агресивною.
Про це в розмові з УНІАН позповів відомий російський письменник Віктор Єрофеєв.
“Разом з тим, ми бачимо, що на нього (народ – ред.) значно впливає пропаганда – повірив же він, наприклад, в те, що на просторах Донбасу воює не з українцями, а з американцями і в іншу нісенітницю. Уявімо, що прийде здоровий, розумний правитель, припустимо, з ідеями Петра Першого. І тоді стару пропаганду можна буде якимось чином перекодувати на іншу”, – розповів він.
За словами Єрофеєва, в Росії вкрай необхідне просвітництво.
“Якщо буде просвітництво, вийдемо на рівень певної політичної культури – головне, чого нам не вистачає. Якщо в Росії політична культура «почне працювати», ви зустрінетеся з іншим народом. Упевнений, це можна зробити. Важко, але можна”, – розповів письменник.
У той же час, за його словами, методи Петра Першого не пройдуть в 21 столітті, коли діють Інтернет та інші новітні технології.
“Тобто, ми стикаємося з народом, який, з одного боку – архаїчний, з іншого – сидить біля комп’ютерів. Це дивовижне поєднання архаїчного свідомості з постмодернізмом властиве і Путіну теж. Тут вони зустрілися – народ і Путін. Може бути, перший раз за історію Росії з’єдналися правитель і народ. Унікальне поєднання, яке, до речі, мало бути розгадане набагато раніше”, – сказав письменник.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал