“Пихаті і довгі промови”: Барак Обама розповів про зустріч з Путіним у своїй автобіографії

Барак Обама готує до публікації власні мемуари під назвою “Земля обітована”, які виходять вже 17 листопада, але поки 44-й президент США підігріває інтерес, розповідаючи про події, описані в книзі. Наприклад, про свою першу зустріч з президентом Росії Володимиром Путіним. Про це пише focus.ua з посиланням на Daily Mail.

Перша зустріч Обами і Путіна відбулася в 2009 році на дачі російського президента в Підмосков’ї і, за словами американського президента, той вибухнув “довгою і пихатою промовою”. Протягом 45 хвилин російський президент одночасно хвалив і критикував Джорджа Буша, 43-го президента США за його політику щодо Близького Сходу. І обмовився, що йому самому Буш подобається, але не його політика.

Обама в мемуарах описує російського лідера як “невисокого, з випуклим носом і світлими уважними очима”.

На дачі, в неформальній обстановці, розповідає 44-й президент, їм подавали частування: ікру, фаршировані яйця і чай, офіціанти-чоловіки були в традиційній російській одязі: косоворотках і начищених чоботях.

Обама дав російському президентові висловитися, а потім спробував відповісти на всі його питання, що зайняло більше двох годин. Також він згадав, що хоч Путін і здавався зацікавленим, але не виявляв ніякого ентузіазму, коли чув точку зору, відмінну від своєї.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Крім історій з політичної кар’єри, Обама також розповів в мемуарах про свою боротьбу з курінням. Він почав курити ще, будучи підлітком, але одразу кинув. Посприяла цьому його дочка Малія, яка насупилася, коли він хотів її поцілувати, і відмовилася це робити через запах тютюну.

“Земля обітована” – це тільки перший том мемуарів Барака Обами. Очікується другий. За його спогади і за книгу його дружини, Мішель Обами, видавництво Penguin Random House заплатило понад 65 мільйонів доларів. Книга колишньої першої леді “Становлення”, що вийшла в 2018 році, розійшлася тиражем в мільйони примірників.

 

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.