“Провокаторка. Антиукраїнська пропагандистка. Свідома дискредитація Збройних сил України. Свідома участь в інформаційній спецоперації Росії проти України”

Блогерку з Києва, відому в ТікТок під ніком di.rubens, внесли у базу “Миротворець”.

Як повідомляє gazeta.ua, відповідне досьє з’явилося на сайті проєкту.

“Провокаторка. Антиукраїнська пропагандистка. Свідома дискредитація Збройних сил України. Свідома участь в інформаційній спецоперації Росії проти України”, – йдеться в повідомленні.

Як з’ясувалося, справжнє ім’я 20-річної блогерки – Онацька Таїсія Ігорівна.

Проєкт “Миротворець” запустили 2014 року. Пізніше був створений однойменний сайт, який також є незалежним недержавним виданням, пише Obozrevatel.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Сайт містить відкриту базу особистих даних людей, яка постійно поповнюється – “Чистилище”. Туди, за словами волонтерів, вносять осіб, “у діях яких присутні ознаки вчинення злочинів проти національної безпеки України”. Наприклад, сепаратистська діяльність, визнання анексії Криму, пособництво терористам ДНР і ЛНР, незаконне відвідування окупованих територій.

Скандал довкола блогерки розгорівся після поширення її відео, викладене у ТікТок, офіцером ЗСУ Анатолієм Штефаном. У ньому вона називає Росію улюбленою країною. Про свою любов до РФ розповідала на майдані Незалежності.

Пізніше в Instagram-відео вона обізвала офіцера Штефана “ганьбою української армії” і заявила про намір звернутися до суду через “сфальсифіковану і завідомо неправдиву” інформацію офіцера. Штефан зі свого боку назвав таку реакцію “нонсенсом”.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.