Президент Туркменістану висварив міністра за відсутність вистав про “народне щастя”

Президент Туркменістану Гурбангули Бердимухамедов публічно висловив своє незадоволення міністру культури Атагелді Шамирадову тим, що в країні немає вистав про “народне щастя”.

Про це пише урядова газета “Нейтральний Туркменістан“, передає Depo.ua.

Президент Туркменістану заявив також про занепад культурної сфери. На його думку, причина стагнації в культурній сфері країни – погана організація роботи дитячих шкіл мистецтв і художніх закладів.

Бердимухамедов доручив міністру переглянути всі навчальні плани і скласти нові.

“Ми відсвяткували 25-річний ювілей постійного нейтралітету нашої держави, однак не було організовано якихось помітних культурних заходів”, – сказав він.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Президент Туркменістану наголосив, що театри та інші культурні установи країни перестали оспівувати в своїх творах успіхи держави і ставити короткі сценічні п’єси. Він додав, що внаслідок цього в країні впав загальний рівень театральної режисури.

Нагадаємо, у березні 2020 року влада Туркменістану вирішила заборонити державним ЗМІ вживати слово “коронавірус” та наказала прибрати його з інформаційних брошур про охорону здоров’я, що розповсюджувалися в школах, лікарнях та на робочих місцях на підприємствах.

Довідка: Туркменістан посідає передостаннє місце в Індексі світової свободи преси RSF за 2020 рік (179 місце, останнє у Північної Кореї), є однією з найбільш закритих країн світу. Уряд контролює всі вітчизняні ЗМІ та продовжує посилювати переслідування тих, хто передає інформацію медіа, які працюють у вигнанні.

Президент Туркменістану Гурбангули Бердимухамедов відомий своїми абсурдними рішеннями. Зокрема, восени минулого року у Туркменістані заборонили мати автомобілі будь-яких кольорів, окрім білого.

 

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.