Православна церква України визнала Галшку Гулевичівну святою

Священний синод Православної церкви України, засідання якого відбулося в Києві, затвердив Канонізацію Галшки Гулевичівни.

 Як інформує kultura.rayon.in.ua, про це повідомляють на сторінці Волинської єпархії Православної церкви України.

«Надане благословення на місцеве шанування у єпархіях на території історичної Волині та у місті Києві відомої православної діячки XVI–XVII століть, сповідниці православної віри, меценатки, фундаторки Київського Братського Богоявленського монастиря та Київської братської школи Єлизавети Василівни Гулевич, відомої також як Галшка Гулевичівна (+1642). День пам’яті праведної Єлизавети відзначатиметься щорічно 18 вересня», – йдеться у повідомленні.

Пропозицію прославлення на підставі численних досліджень подала Волинська єпархія (канцлер протоієрей Микола Цап є членом синодальної комісії з питань канонізації святих). Невдовзі напрацьовані матеріали надрукують в журналі «Волинський благовісник».

Приєднали також до лику угодників й святителя Йосифа (Нелюбовича-Тукальського), Митрополита Київського, Галицького і всієї Руси (+1675). День шанування – 8 серпня.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.