Понад 80 творів для дітей та юнацтва змагатимуться за премію імені Лесі Українки у чотирьох номінаціях

1 грудня Держкомтелерадіо завершив прийом заявок на участь у конкурсі на здобуття премії Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва за 2021 рік. Про це повідомляє comin.kmu.gov.ua.

У номінації «Літературні твори для дітей та юнацтва» подано 54 роботи 40 авторів. Книги, що висунуті на премію, вийшли друком у 34 українських видавництвах і видавничих організаціях.

У номінації «Художнє оформлення книжок для дітей та юнацтва» змагатимуться 16 робіт 11 художників-оформлювачів. Ці книги вийшли у видавництвах «Фоліо», «Адеф-Україна», «Талант» (ПП«Юнісофт»), «Діпа», «Рідна мова», «Ранок».

Також цього року на здобуття премії імені Лесі Українки висунуто шість театральних вистав для дітей та юнацтва. Це вистави обласних академічних театрів ляльок Івано-Франківська, Житомира, Черкас, Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру імені Миколи Куліша, Мукачівського міського драматичного театру, а також Київського творчого об’єднання «Мікс».

У номінації «Кінотвори для дітей та юнацтва» висунуто 5 робіт, серед яких – повнометражний ігровий фільм «Стоп-Земля» режисерки та авторки сценарію Катерини Горностай, один комедійний дитячий мюзикл, одна телепрограма та три аудіовізуальні твори.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

З повним списком претендентів на премію імені Лесі Українки можна ознайомитись на сайті Держкомтелерадіо за посиланням

http://comin.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=181719&cat_id=88995

 

Нагадаємо, премія Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва заснована за пропозицією Держкомтелерадіо в 2004 році. Вона присуджується щороку у чотирьох номінаціях до дня народження Лесі Українки за твори, які сприяють вихованню підростаючого покоління у дусі національної гідності, духовної єдності українського суспільства та здобули широке громадське визнання.

Організаційне забезпечення роботи Комітету з присудження премії імені Лесі Українки здійснює Держкомтелерадіо.

 

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.