Помер відомий український композитор, співак та телеведучий Мар’ян Гаденко

Відомий український композитор, співак та телеведучий Мар’ян Гаденко помер у п’ятницю, 3 грудня. Народному артисту було 66 років.

Сумну новину про смерть повідомили на офіційній сторінці Чернівецької обласної ради у Facebook.

Мар’ян Гаденко народився 15 вересня 1955 року в Сторожинці Чернівецької області. Дитинство і молодість пройшли у Чернівцях, де нині стоїть його хата — за 100 метрів від будинку Назарія Яремчука і за 100 метрів від хати Володимира Івасюка.

У 1982 році закінчив Чернівецький державний університет, здобув фах економіста. Співак 27 років служив у внутрішніх військах України. На пенсію пішов з посади заступника командувача внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ України у званні полковника міліції. Десять років, протягом 1988-1998 років, служив у Львові на посаді начальника відділу боротьби з організованою злочинністю на Львівській залізниці.

Був ведучим телепрограми «Надвечір’я. Долі», засновником багатьох телепроектів і пісенних фестивалів. Мар’ян Гаденко був популяризатором української пісні. Випустив сім аудіоальбомів та компакт-дисків. У 1997 він отримав звання «Заслужений артист України», у 1999 – звання «Народний артист України», у 2006 – орден «За заслуги» ІІІ ступеня, у 2015 – орден «За заслуги» ІІ ступеня.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал