Помер Мойсей Фішбейн

Помер відомий український письменник Мойсей Фішбейн. Про це на своїй сторінці на Facebook повідомив голова Національної спілки письменників України Михайло Сидоржевський.

«Сьогодні увечері після важкої хвороби помер визначний український письменник  Мойсей Фішбейн – написав М.Сидоржевський. — Про це мені щойно повідомила його дружина п. Олена.

Мойсей Фішбейн — український поет та перекладач єврейського походження, лауреат премії імені Василя Стуса, член Українського ПЕН та Національної спілки письменників України. Лицар ордена князя Ярослава Мудрого V ступеня. Член Українського Центру Міжнародного ПЕН-Клубу та Національної Спілки письменників України.

Хочу навести дві цитати з творчості письменника, які засвідчують його громадянську позицію.

М. Фішбейн: «Якби я жив у той час і був навіть не молодою людиною, я б усе одно пішов до Української повстанської армії. УПА була єдиною армією, яка воювала за незалежність України. До якої армії ще я, український поет, міг піти!»

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

І ще цитата: «Український поет не повинен ставитися позитивно, чи негативно до українського народу, більше того – я український націоналіст, яким повинен бути кожен поет».

Вічна пам’ять і Царство Небесне».