Політолог Олексій Гарань представив у Нідерландах свою нову книгу «Від Брежнєва до Зеленського…»

У Гаазі у будівлі Посольства України в Нідерландах відбулася зустріч українських студентів, які навчаються у Нідерландах, із відомим українським політологом, доктором історичних наук, професором Києво-Могилянської академії та науковим директором Фонду «Демократичні ініціативи» Олексієм Гаранем.

Як повідомляє ukrinform.ua, під час зустрічі політолог представив свою книгу «Від Брежнєва до Зеленського: дилеми українського політолога», яка нещодавно вийшла друком в Україні.

Зустріч була присвячена обговоренню окремих аспектів та проблематики сучасної української історії та політики.

Спілкуючись з аудиторією, Олексій Гарань розповів про особистий досвід академічного політолога, який займається аналітикою та коментуванням, а також торкнувся тем маніпуляцій із соціологічними опитуваннями та протидії інформаційним війнам.

Як повідомляв Укрінформ, у нідерландській Гаазі українські та нідерландські експерти взяли участь у конференції, де обговорили місце України в Європі, досягнення та виклики за 30 років Незалежності.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Першим слово мав політолог, професор Києво-Могилянської академії та науковий директор Фонду «Демократичні ініціативи» Олексій Гарань, який розповів про русифікацію України та обмеження використання української мови за радянських часів. Він зазначив, що навчання у вищих навчальних закладах було російською мовою і лише 10% лекцій проводилися українською мовою, тож молодь того часу фактично не мала вибору.

«Однак багато чого змінилося з того часу. Було проведено опитування. Ми поставили питання чи погоджуєтеся ви з тим, що усі мешканці України мають володіти українською. І 80% відповіли так. Варто зазначити, що схід України також із цим погоджується. Тож це величезні зміни», – наголосив він під час свого виступу.

А також навів окремі статистичні дані, що понад 70% українців пишаються тим, що вони громадяни України і їхня кількість стрімко зросла саме за останні роки.

 

“Українська літературна газета”, ч. 18 (310), 10.09.2021

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/