Оксана Забужко отримала відзнаку Омеляна Ковча

 
В День пам’яті жертв Голокосту, в Римі вручають Відзнаку священномученика Омеляна Ковча. Цьогоріч серед інших лауреатів нагородженою стала і письменниця Оксана Забужко, пише ЛітАкцент.

 
Омелян Ковч – греко-католицький священик, послідовник митрополита Андрея Шептицького, який у часи Другої світової рятував євреїв, за що був ув’язнений і загинув у концтаборі Майданек.

Цю відзнаку з 2010 року під патронатом Отця і Глави УГКЦ щорічно вручають за особистий життєвий приклад жертовності та гуманізму, героїчні вчинки у служінні людині та задля примирення і порозуміння між народами.
Оксана Забужко отримала відзнаку за видатну літературну працю та громадянську позицію, чесну і правдиву розповідь авторки про рідний народ, яка стала його голосом у світі та виразним словом на захист національної гідності й універсальних людських прав.
Окрім Оксани Забужко, відзнаку в 2018 році вручили також німецькій благодійниці Бриґітті Вебер, добровольчині-медичці Яні Зінкевич, американськові історикові Тімоті Снайдеру, польському дипломату Яну Томбінському.
Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал