Оголошено переможців Національного конкурсу журналістських розслідувань 2021 року

4 вересня 2021 року Media Development Foundation на церемонії MezhyhiryaFest 2021 оголосив переможців Національного конкурсу журналістських розслідувань. Про це повідомляє detector.media.

Перше місце і головну нагороду в конкурсі отримала програма «Схеми: корупція в деталях» (спільний проєкт «Радіо Свобода» та телеканалу «UA:Перший») за розслідування «”Американська мрія” Віктора Медведчука. Як проросійський політик-бізнесмен під санкціями освоює ринок нафтопродуктів у США», автори: Максим Савчук, Любомира Ремажеська, Олександр Чорновалов.

Спеціальну відзнаку в конкурсі отримало Суспільне за фільм «Сто років ізоляції: що приховує українська психіатрія?».

Організатори Національного конкурсу журналістських розслідувань – Media Development Foundation та Інститут розвитку регіональної преси, за підтримки Internews та об’єднання журналістів-розслідувачів SCOOP.

Національний конкурс журналістських розслідувань та спеціальних репортажів було запроваджено у 2014 році ініціативою YanukovychLeaks та Media Development Foundation, газетою Kyiv Post за підтримки SCOOP та за участі інтернет-видання «Українська правда».

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Media Development Foundation – центр медіаекспертизи для посилення можливостей журналістів та медіаорганізацій в Східній Європі та країнах Східного партнерства.

Нагадаємо, що Конкурсне журі обрало 12 кращих робіт, до списку фіналістів потрапили розслідування.

Перше місце і головну нагороду 2020 року в конкурсі здобули Євгенія Моторевська та Дмитро Реплянчук, «Слідство.Інфо», з роботою «Я – бот».

Спеціальну відзнаку в конкурсі отримала Катерина Лихогляд, «Слідство.Інфо», з роботою «Тюрма можливостей».

 

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.