Напередодні Дня Незалежності України вийшла монографія «Українське відродження Криму»

У Києві напередодні Дня Незалежності України вийшла монографія голови Кримської філії Наукового товариства імені Шевченка, академіка УЕАН, кримчанина Петра Вольвача – «Українське відродження Криму». Про це повідомляє ua.krymr.com.

У цій монографії охоплюється період післявоєнної історії Криму (1954-1963), зокрема, порушуються питання передачі Криму до складу УРСР, масові переселення національних груп з Криму і до Криму, а також роль України у відродженні економіки та культури Криму і сучасна кремлівська політика на півострові.

Петро Вольвач зазначив, що ця праця є «логічним продовженням» книги «Українська провесінь Криму», що вийшла в Сімферополі 2008 року. «Вона написана вже після захоплення Криму Московією та мого виїзду з півострова через переслідування та погрози фізичною розправою з боку окупантів», – написав у передмові до книги Петро Вольвач.

Автор також повідомив, що книга вийшла за підтримки постійного представника президента України в АРК Антона Кориневича.

 

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.