На Житомирщині визначили лауреатів літературної премії імені Бориса Тена

Лауреатками цьогорічної літературної премії імені Бориса Тена за поетичні твори останніх років стали дитяча письменниця із Житомира Марія Пономаренко та поетеса з Новограда-Волинського Ніна Талько-Петрук. Про це повідомляє suspilne.media з посиланням на голову Житомирської обласної організації Національної спілки письменників України Світлану Гресь.

За її словами, Марія Пономаренко є авторкою понад ста книжок.

«Марія Пономаренко – найпродуктивніша авторка в області,– каже Світлана Гресь. У неї за 100 з гаком книжок. Їй самій складно перерахувати. Цьогоріч вона стала лауреаткою премії імені Лесі Українки, регіональної премії. У неї цікавий підхід до дітей. Діти її люблять. У бібліотеці охоче беруть її книжки».

Марія Пономаренко

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

У творчому доробку Марії Пономаренко – дитячі вірші, проза, п’єси. З письменницею працюють і композитори. Вони написали понад трьохсот пісень на її вірші. Вірші Марії Пономаренко є і у шкільних підручниках. Письменниця каже, що не очікувала, що її творчість відзначать премією імені Бориса Тена.

«Це стало дуже великою несподіванкою, – каже Марія Пономаренко. Борис Тен – величина, до якої дуже, дуже далеко. У нас ще ніхто в області не досяг його рівня, і в Україні теж. Те, що він зробив – це велика справа».

Другою лауреаткою цьогорічної премії імені Бориса Тена стала поетеса з Новограда- Волинського Ніна Талько-Петрук.

Ніна Талько-Петрук

«Мені приємно, що я отримала таку високу відзнаку, – каже Ніна Талько-Петрук. – Буду намагатися ще більше творчо працювати, аби бути гідною такої високої нагороди».

«Поетеса Ніна Талько-Петрук – глибокий лірик, – каже голова журі премії імені Бориса Тена Василь Головецький. – Вона пропагує українське слово».

Борис Тен – український поет, який жив у Житомирі. Перекладав твори зарубіжних авторів, зокрема Гомера, Шекспіра, Пушкіна, Міцкевича. Іменем Бориса Тена названі обласні літературно-мистецькі премії в Житомирі і в Рівному.

 

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.