На Варшавському кінофестивалі покажуть український фільм про комуністичне пекло письменників

Українські фільми “Будинок “Слово”. Нескінчений роман” Тараса Томенка та “Носоріг” Олега Сенцова відібрано до участі у міжнародному Варшавському кінофестивалі. Про це повідомляє suspilne.media з посиланням на Держкіно.

На 37-му Варшавському МКФ повнометражний ігровий фільм “Будинок “Слово”. Нескінчений роман” матиме світову прем’єру. У 2017 році в межах конкурсу 33-го Варшавського кінофестивалю Томенко представив свою документальну картину Будинок “Слово”. В Україні стрічка стала лауреатом Другої національної кінопремії “Золота дзиґа” як найкращий документальний фільм.

“Будинок “Слово”. Нескінчений роман” – драма про українських письменників, яких зібрали під дахом одного будинку, аби змусити їх працювати на благо системи. Фільм про те, як комуністичний рай перетворюється на комуністичне пекло. Створена у копродукції України, Польщі та Німеччини стрічка “Носоріг” Олега Сенцова вперше була представлена світовому загалу на 78-му Венеційському МКФ у конкурсній програмі “Горизонти”. Історія фільму заснована на реальних подіях 90-х в Україні. Головний герой на прізвисько Носоріг потрапляє до кримінального світу і починає свій кривавий шлях, який приведе його зовсім не туди, куди він очікував.

Що відомо

37-ий Варшавський МКФ проходитиме з 8 до 17 жовтня 2021 року.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Режисер фільму “Будинок “Слово”. Нескінчений роман” – Тарас Томенко, автори сценарію – Тарас Томенко та Любов Якимчук, продюсери – Юлія Чернявська, Олег Щербина, Пилип Іллєнко та Ростислав Мартинюк. Стрічку створено компанією FRESH PRODUCTION GROUP за підтримки Держкіно та сприяння МБФ “Солідарність”. Сценаристом та режисером картини “Носоріг” є Олег Сенцов, українську сторону виробництва представляють продюсер Денис Іванов (Arthouse Traffic) та Олег Сенцов (“Край Кінема”). Польські співпродюсери – Даріуш Яблонський, Віолетта Камінська, Ізабела Войчік (Apple Film Production), німецькі – Хайно Деккерт, Тіна Бьорнер (Ma.ja.de. Fiction). Створення фільму підтримано Міністерством культури та інформаційної політики України, Держкіно, фондом EURIMAGES, Польським кіноінститутом, німецьким кінофондом Medienboard Berlin-Brandenburg.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.