На «Теплі читання на терасі» до Жадана прийшов Порошенко

“Теплі читання на терасі” – під такою назвою відбувся творчий вечір письменника Сергія Жадана. Про це повідомляє 5.ua. Звучала відома поезія, а також нові вірші зі збірки, що планують видати вже цієї осені.

Людина, взагалі, совість сучасної України. Людина найвищих моральних принципів. Я знаю, що він їздив на фронт, щоб підтримати бійців. І взагалі багато хороших речей робить. Для мене це, просто натхнення бути на такій події”, – каже прихильник письменника Олег.

“Подарувала білет моя подруга, і ми от прийшли разом. Це вечір відпочинку, я так можу сказати. Теплі читання на терасі, от чудова характеристика мого вечора”, – зауважила Відана.

Поет багато спілкувався із залом, відповідав на запитання. Читав нові вірші й ті, які для багатьох давно стали улюбленими. Деякі вірші читали ледь не гуртом. Жадан починав, зал підхоплював знайомі рядки.

Після закінчення “Теплих читань” вишикувалася черга охочих отримати автограф поета. Там відбувалося вже неформальне спілкування Сергія Жадана та поціновувачів його поезії. Серед них був і п’ятий президент Петро Порошенко. Говорили також про пісню “Вова” групи “Жадан і собаки”, яку презентували у вівторок.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

“Писалася минулого року, коли це все у нас ще осмислювалося. Насправді вона там не настільки адресна, вона про ситуацію у нас у суспільстві. Про наше суспільство, яке дуже легко забуває про те хороше, що у нас було, і дуже легко купується на якісь популістські обіцянки”, – пояснює Сергій Жадан.

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.