На посаду міністра культури та інформаційної політики претендують режисери, народні депутати, продюсери

На посаду міністра культури та інформаційної політики претендують режисери, народні депутати, продюсери та інші. Офіс президента вибирає міністра культури. Хто серед кандидатів?

В Офісі президента України хочуть до кінця цього тижня сформувати шортлист із трьох кандидатів, з яких, імовірно, оберуть міністра культури та інформаційної політики. Про це повідомляє  lb.ua з посиланням на заступника глави офісу Юрія Костюка.

При цьому він відмовився називати конкретні прізвища кандидатур, які розглядаються на пост. “Ми думаємо не тільки про міністра, а про команду в цілому”, – додав Костюк.

Він розповів, що в ОП проводять консультації з “великим колом” представників культурного середовища і просять, щоб кожен порекомендував кандидатів в міністри.

“З одного боку, в галузі їй багато хороших фахівців, які проявили себе як менеджери – вони є відмінними фахівцями в своєму напрямку, – коментує Костюк. – Але ми розуміємо, що міністр повинен розбиратися в предметі більш широко – якщо не детально, то хоча б мати уявлення про те, як функціонують різні сфери. Це не найпростіше завдання “.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Він додав, що “кадровий голод”, про який говорив президент Володимир Зеленський, “присутній”.

Серед кандидатів lb.ua називає Юлію Сінькевич (генпродюсерка Одеського кінофестивалю), Володимира Шейка (гендиректор Українського інституту), Івана Козленка (гендиректор Центру Довженка, який 28 травня написав заяву про звільнення з центру), Лілія Млинарич (засновниця фестивалю Jazz Коктебель), Павла Гудімова (власник «Я Галерея»), Славу Жилу (театральний режисер), Світлану Долеско (одна власниць ТОВ «Докас», що займається будівництвом, гендиректорка «Центру української культури і мистецтв»). Також – народного депутата, голову Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Олександра Ткаченка і тимчасову виконувачку обов’язків міністра культури Світлану Фоменко.