На книжкову сферу в 2021-му з держбюджету виділять понад 150 мільйонів

На забезпечення діяльності Українського інституту книги, підтримку книговидавничої справи та популяризацію української літератури у світі у 2021 році в державному бюджеті передбачений 151 млн 665 тис. 700 грн. Держбюджет Верховна Рада ухвалила минулого тижня. Про це інформує chytomo.com.

Зокрема, 101 млн 665 тис. 700 грн державних коштів виділять на видатки споживання, що включають 14 млн 460 тис. 100 грн – на оплату праці та 112 тис. 500 грн – на комунальні послуги та енергоносії. Ще 50 млн грн передбачені на видатки розвитку.

Водночас на забезпечення функціонування Українського культурного фонду, у тому числі здійснення Фондом заходів з підтримки проєктів передбачені 697 млн 438 тис. 800 грн, на забезпечення діяльності національних музеїв, національних і державних бібліотек та культурно-просвітницьких центрів – 1 млрд 17 млн 99 тис. 600 грн.

Усього у наступному році Міністерство культури та інформаційної політики України отримає 11 млрд 678 млн 289 тис. 100 грн, з них Апарат Міністерства культури та інформаційної політики України – 7 млрд 764 млн 657 тис. 600 грн.

У тексті закону зазначають, що видатки визначені з урахуванням необхідності створення дієвих механізмів державної підтримки закладів культури для реалізації ними творчих проектів через систему грантів, державної підтримки в організації та проведенні культурно-мистецьких заходів, забезпечення державної підтримки розвитку та застосування української мови, створення нових україномовних постановок, проведення гастрольних заходів національними театрами з метою популяризації здобутків національної культури, відновлення збереження та увічнення національної пам’яті, державної підтримки національного кінематографу, надання підтримки виробництву, демонструванню і розповсюдженню національних фільмів в Україні та за кордоном.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.