На Book Space покажуть фільми від Довженко-Центру

Цьогоріч Book Space триватиме з 3 по 5 вересня на Фестивальному причалі Дніпра. Усього відбудеться понад150 подій. Це дискусії, лекції, презентації, воркшопи, поетичні читання, зустрічі з авторами та авторками. Про це повідомляє  kustdnipro.com.

На яких локаціях пройдуть презентації та покази від Довженко-Центру в Дніпрі, а також із повною програмою книжкового фестивалю можна ознайомитись на сайті.

Фільм “Земля” запланований на 3 вересня о 20:00. Режисер – Олександр Довженко, тривалість – година та 19 хвилин.

«Земля» – найвідоміший український фільм, визнаний шедевром світового кіномистецтва. Це авангардистська стрічка, заборонена через 9 днів після виходу в прокат, породила чи не найбільшу кількість контроверсійних тлумачень“, – йдеться про стрічку на сайті центру.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Фільм “Людина з кіноапаратом” покажуть 4 вересня о 20:00. Режисер – Дзиґа Вертов, тривалість – година та 7 хвилин.

«Людина з кіноапаратом» – один із найголовніших маніфестів світового кіноавангарду. Згідно з естетичними настановами Вертова, фільм знімався без сценарія. Камера фіксує строкате життя українських мегаполісів – Одеси, Харкова та Києва доби непу“.

Також від Довженко-Центру презентують рейтинг “100 найкращих фільмів в історії українського кіно” 3 вересня о 18:00, а 5 вересня о 20:00 – альманах “Українська нова хвиля 2020”.

Довженко-Центр – найбільший кіноархів України, в якому зберігається понад 7000 художніх, документальних, анімаційних українських та закордонних фільмів та тисячі архівних документів з історії українського кіно.

 

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.