На Банковій назвали Лаврова “печерним антисемітом” за слова про Ізраїль, Зеленського та Гітлера

Антисемітизм Росії стає дедалі очевиднішим – путінський режим прикриває ним ту альтернативну картину світу, яку Кремль транслює своєму населенню. Про це заявив у Telegram голова Офісу президента Андрій Єрмак у відповідь на слова глави МЗС країни-окупанта Сергія Лавроваякий порівняв президента Володимира Зеленського з вождем нацистів Адольфом Гітлером.

Глава ОП нагадав, як Росія завдала ракетного удару по телевежі в Києві та влучила у меморіальний комплекс Бабин Яр.

“Тепер Лавров порівнює Володимира Зеленського з Гітлером, який убив шість мільйонів євреїв. Бо, на думку Лаврова, “найзапекліші антисеміти, як правило, євреї”, – написав він.

Єрмак зазначив, що Росія більше не намагається приховати свій антисемітизм і “фактично ставить під сумнів існування вже не лише української нації, а й Голокосту”.

“Це печерний антисемітизм, що прикриває теорії змови, на яких завжди будуються диктаторські режими. Висловлюю повну солідарність із єврейським народом. Така неприхована агресія росіян і неповага до історичної пам’яті цілих народів не повинні залишатися без відповіді”, – підсумували на Банковій.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба зазначив, що Лавров “не зміг приховати глибоко вкорінений антисемітизм російських еліт”, і його “огидні коментарі образливі для президента Зеленського, України, Ізраїлю та єврейського народу”.

“У ширшому сенсі його слова демонструють, що сучасна Росія сповнена ненависті до інших народів”, – додав глава МЗС.

Радник голови ОП Михайло Подоляк зазначив, що такі висловлювання з Москви – “ще одне свідчення, що Росія є правонаступником нацистської ідеології”.

“Намагаючись переписати історію, Москва просто шукає аргументи для виправдання масових вбивств українців”, – резюмував він.

  • 10 березня, через два тижні після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, Лавров заявив, що Росія “не планує нападати на інші країни” – і “на Україну не нападала”.
  • Вчора, 1 травня, топпропагандист МЗС РФ заявив, що “Росія вимагає від України не здатися, а припинити опір”.

Євген Пилипенко

news.liga.net