Митниця Білорусі вимагає доказів, що в книзі про Гаррі Поттера немає закликів до повалення влади

Митниця Білорусі вимагала доказів того, що книга «Гары Потэр і таемная зала» ( «Гаррі Поттер і таємна кімната»), яку видавництво «Янушкевич» намагалося ввезти на територію країни, немає закликів до повалення чинної влади, повідомляє TUT.BY з посиланням на інформацію від видавництва. У Державному митному комітеті Білорусі цю інформацію спростували.

У видавництві зазначили, що книгу надрукували в Литві. Тираж повинні були завезти в Білорусь, де з 26 вересня повинні стартувати продажі книги. Але на одній з регіональних митниць у представників транспортної компанії, яка здійснює перевезення, зажадали доказів того, що в книзі немає закликів до повалення чинної влади.

Співробітники «Янушкевич» підготували відповідну довідку і відправили її. Документ представлений в «Білоруську митницю за місцем вимоги». Вони повідомили про сюжет «Гаррі Поттера», а також те, чим відома ця книга.

Білоруська митниця спростувала інформацію про те, що її представники вимагали будь-які документи, що підтверджують, що «Гаррі Поттер» не містить закликів до повалення влади. У митниці також підкреслили, що змін в законодавстві, що стосуються ввезення друкованої продукції, не було.

Перша книга серії, «Гаррі Поттер і філософський камінь», вийшла в Білорусі в 2019 році. Англійською мовою перша книга про хлопчика-чарівника була видана в 1997-му.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Передплатіть «Українську літературну газету» на 2020 рік! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» на 2020 рік в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.