«Ми перемогли в собі страх, рабство і невіру в себе». Нобелівська лауреатка Світлана Алексієвич звернулася до білорусів

Білоруська письменниця, лауреатка Нобелівської премії з літератури Світлана Алексієвич 11 червня виступила зі зверненням до жителів Білорусі, відео оприлюднив у Telegram канал “Белсат”.
Алексієвич разом із лідеркою білоруської опозиції Світланою Тихановською в Берліні відвідала прем’єру білоруського фільму “Кураж” про протести в Білорусі, там вона і поспілкувалася з журналістами телеканала.

“Я б хотіла сказати: любі друзі, не впадайте у відчай. Із нами сталося влітку минулого року найголовніше: ми відчули, що ми – білоруси, що ми – нація. Ми це зробили, зрозуміли. І це назавжди залишиться в нашій історії, а найголовніше – у нашій свідомості. І тому, звісно, перемога буде. Може, не так швидко, як нам би хотілося. Робіть себе, готуйтеся до нового часу – і він буде. Ми перемогли в собі страх, рабство і невіру в себе. Ми зараз інші”, – звернулася вона до громадян Білорусі.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.