Моє ходіння по видавництвах нагадувало «ходіння по муках» – ілюстратор «Снігової королеви» про шлях до слави

«Снігова королева» Ганса Крістіана Андерсена з ілюстраціями Єрка випущена українським видавництвом «А-Ба-Ба-Га-Ла-Ма-Га», завоювала Гран-прі на всеукраїнському конкурсі «Книжка року-2000», а в 2005 р. вийшла англійською двома виданнями і стала лідером продажів англійської видавництва «Templar».  У США  книга одержала титул «Найкраща дитяча книжка-2006», а також медаль Фонду Андерсена.

Як повідомляє bigkyiv.com.ua, про непростий шлях до пізнаваності і визнання розповів в інтерв’ю для  society.fakty.ua відомий український ілюстратор, киянин  Владислав Єрко.  Серед робіт Єрко найбільшим визнанням і популярністю користуються ілюстрації до українського видання серії книг Джоан Роулінг про Гаррі Поттера, до серії романів Карлоса Кастанеди та Пауло Коельо. Найбільш пізнаваною та титулованою є “Снігова кооролева” з його ілюстраціями.

За словами Єрка, багато видавництв, як то кажуть, лежали догори ніжками — ні грошей, ні можливостей і гонорари були просто смішні.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

«А мені хотілося працювати. І це моє ходіння по видавництвах нагадувало «ходіння по муках». Я приносив ілюстрації до «Снігової королеви» та до «Казок туманного Альбіону», сподіваючись, що хтось їх колись видасть. Але мені говорили, мовляв, часи зараз не ті, треба малювати простіше, щоб це купувалося. А далі озвучували дослідження ринку. І в результаті вердикт був такий: це не продаватиметься!», – розповів митець.

«Ходіння по муках» закінчилися у 1997 році, коли Єрко прийшов до Івана Малковича у видавництво «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА».  Саме тоді видавець  прийнявНа думку митця, через пандемію він насамперед  відчув крихкість життя, яке може будь-якої миті обірватися, закінчитися, припинитися. Проте, на його переконання,  все повернеться на круги своя. рішення  про спільну роботу.

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.